روش استخراج طلا از سنگ
استحصال طلا از خاک و سنگ طلا استخراج فلزات گرانبها
استخراج طلا به فرآیندها و روشهای مورد استفاده برای بازیابی طلا از سنگ معدن اشاره دارد. این میتواند شامل بازیابی اولیه از سنگ معدن خام و بازیابی ثانویه از مواد بازیافتی باشد. روشها بهطور قابلتوجهی بسته به ماهیت سنگ معدن و خلوص مورد نظر محصول نهایی متفاوت است. طلا را از سنگها و مواد معدنی ناخواسته با یکی از چندین روش موجود جدا کنید. پس از آن، پودر به دست آمده در محلول رقیق سیانید سدیم یا سیانید پتاسیم حل میشود. در مرحله بعد، جامدات از محلول شفاف جداسازی خواهند شد و در آخر، این فلز گران بها از محلول به وسیله رسوب با گرد روی به دست میآید.
در این خصوص، کریستالهایی با اندازه 2/5 سانتیمتر در کالیفرنیا کشف شدهاند. علاوه بر این، تودههایی با جرمی در حدود 90 کیلوگرم نیز در استرالیا گزارش شده است. جواهری نورا با چندین سال سابقه درخشان در ساخت و فروش انواع طلا و جواهرات مدرن بازار فعالیت دارد. برای قسمت های فینگر بهتریم روش های استخراج به ترتیب اکوگرین، روش نیتزیک و UW860 می باشد. تجهیزات اصلی جداکننده گرانشی شامل انواع مارپیچ (اسپیرال)، جیگ و میز لرزان Shaker Table می باشد. پس از ته نشین شدن طلا آن را فیلتر کنید و به مدت 10 دقیقه در اسید هیدروکلریک بجوشانید و چند بار با آب شستشو دهید.
وقتی طلا به تنهایی در معرض اسیدکلریدریک قرار گیرد، هیچ اتفاقی نمی افتد. اما هنگامی که اسیدکلریدریک با اسید نیتریک ترکیب شود، طلا در آن حل می شود. بسیاری از مواد اولیه شیمیایی در استخراج و فرایند به دست آوردن طلا با خلوص بالا کاربرد دارند. شستشو در اسید نیتریک غلیظ که یک ساعت زمان می برد، در این مرحله قرار می گیرد. در مرحله اول هر گونه گرد و غبار یا ذرات دیگر از CPU ها حذف می شود، این مرحله به منظور تماس کامل اسید با عمیق ترین قسمت های کامپیوتر و انحلال فلزات آن است. در این روش با تماس دادن طلا با جیوه یک آمالگام با جیوه ایجاد می شود و برای جداسازی طلا از جیوه آن را حرارت می دهند تا جیوه بخار و طلا باقی بماند.
خاک طلای خرد و آسیاب شده با استفاده از جریان آب به صفحه اعمال می شود. بر اساس حرکت صفحه و جریان آب قطعات درشت تر و سنگین تر که معمولا شامل فلزات گرانبهاست به یک سمت و ذرات سبک تر به طرف دیگر صفحه هدایت می شوند. اندازه ذرات، جهت شیارها، حجم آب و سرعت جابجایی صفحه از عوامل موثر در کیفیت خروجی این روش هستند. برای سنگ معدنی مانند سنگ معدن طلای کوارتز دار بدون سولفید، به دست آوردن فوم و حباب فلوتاسیون پایدار دشوار است. فرآیند فرآوری با فلوتاسیون میتواند غلظت طلا را در کنسانتره های سولفیدی به حداکثر برساند.
در اینجا مقدار معینی از سولفات آهن (هر گرم طلا، 4.2 گرم سولفات آهن) در آب گرم حل می شود و به تدریج به محلول حاوی طلا اضافه می شود. نوعی روش لیچینگ سیانید که برای تصفیه سنگ معدنی که طلای کم عیار دارد، مناسب است. این روش مزایای بسیاری از جمله فرایند ساده، سرمایه گذاری و هزینه کمتر دارد. استخراج طلا با سیانور به دلیل حضور سیانور، که ماده ای سمی است و محیط زیست را به راحتی آلوده می کند، چندان توصیه نمی شود. بهتر است برای استخراج این فلز ارزشمند از معرف هایی سازگار با محیط زیست بهره برد.
در ادامه گرد و غبار سنگ که در مخازن یا ستون ها ذخیره شدند را با محلول سیانید سدیم ترکیب می کنند. در ادامه برای جداسازی طلا از گرد و غبار سنگ از اسید بهره می برند. سپس طلا با افزودن گرد و غبار از روی محلول لیچ فیلتر می شود و از بستر گل آلود شسته و در نهایت خشک می شود. نکته مهمی که باید قبل از مرحله استخراج طلا از خاک و جداسازی طلا از خاک در نظر داشته باشید تست خاک طلا و انتخاب پارامترهای مناسب برای جداسازی طلا از سنگ است. برای استخراج طلا، تنها ماشینآلات عظیم و حفاریهای بزرگ کافی نیست. فرآیندهایی همچون تخریب زمین، حملونقل سنگهای معدنی و استفاده از تجهیزات سوختسوز را در نظر بگیرید.
همچنین، بررسی عوارض زمین شناسی مانند گسلها، چین خوردگیها و نفوذهای ماگمایی نیز میتواند اطلاعات ارزشمندی ارائه دهد. تجزیه و تحلیل خاک، سنگ و آب در اطراف منطقه مورد نظر میتواند شواهدی از وجود طلا را آشکار کند. روش های مختلفی برای استخراج و تولید طلا وجود دارد که یکی از آن ها فلوتاسین می باشد. سنگ معدن اکسید آهن-مس-طلا نوعی سنگ معدنی است که اغلب دارای محدوده گسترده است که با عیار پایین طلا همراه است. با وجود مواد داشتن مقدار زیاد مواد معدنی اکسید آهن، مانند مگنتیت یا هماتیت، همچنین حاوی مواد معدنی مس و طلا نیز هستند. این نوع سنگ اغلب در ذخایر اکسید آهن-مس-طلا یافت می شود که با سنگ های نفوذی همراه است.
مقدار کمی از سیانید رودخانهها، دریاچهها و خاک را آلوده میکند. این آلودگی بهطور مستقیم به سلامت انسانها و حیوانات آسیب زده و در درازمدت، زیستگاههای طبیعی را از بین میبرد. این صنعت به دلیل پیامدهای زیست محیطی و اجتماعی قابل توجهی که به همراه دارد، مورد انتقادهای بسیاری نیز قرار گرفته است. استخراج طلا میتواند منجر به آلودگی آب و خاک، تخریب جنگلها و زیستگاههای طبیعی، و انتشار گازهای گلخانهای شود. استفاده از مواد شیمیایی سمی در فرآیند استخراج، میتواند سلامت کارگران و ساکنان محلی را به خطر اندازد.
گروهی از باستان شناسان آلمانی و گرجی ادعا می کنند که سایت ساکدریسی در گرجستان، قدیمی ترین معدن طلای شناخته شده جهان است. شیمی استور سامانه خرید آنلاین مواد شیمیایی ، فروش جزئی مواد شیمیایی است. شیمی استور مواد شیمیایی متعددی را از جمله مواد شیمیایی صنعتی ، خوراکی ، مواد شیمیایی تصفیه آب ، آزمایشگاهی و … در اختیار مشتریان خود قرار می دهد. در اینجا رسوب را با HCl می پوشانند و سپس آن را می جوشانند تا سولفات مس اضافی حل شود. در اینجا اسید سولفوریک را به منظور تسریع حذف اسید نیتریک و ته نشینی سرب به صورت سولفات سرب اضافه می کنند.
استفاده از روشهای سیانوراسیون کمسم، انتشار این ماده شیمیایی را به محیط زیست به طور قابل توجهی کاهش میدهد. استفاده از سیستمهای بازیابی آب، این مصرف را به طور قابل توجهی کاهش میدهد و به حفظ منابع آب کمک میکند. استفاده از روشهای مدیریت ضایعات پایدار، این ضایعات را به حداقل میرساند و از آلودگی محیط زیست جلوگیری میکند. با استفاده از روشهای استخراج پایدار، میتوان اثرات منفی معدنکاری طلا را به طور قابل توجهی کاهش داد و به سمت معدنکاری مسئولانه و سازگار با محیط زیست حرکت کرد. استخراج زیستی نیز فرآیندی است که از میکروارگانیسمها برای استخراج فلزات با ارزش از سنگ معدن استفاده میکند.
علاوه بر تیزاب سلطانی، استخراج طلا با وایتکس(هیپوکلریت سدیم) و جوهر نمک (اسید کلریدریک) نیز روش های خانگی متداول دیگر هستند، اگرچه با قدرت کمتر ولی قادرند تا حدودی طلا را حل کنند. آمالگاسیون با عبور سنگ معدن طلا بر روی صفحات مسی پوشیده شده با جیوه، و مخلوط نمودن سنگ معدن و جیوه در ظرف های استوانه ای ( ظروف آمالگام) صورت می پذیرد . همچنین می توانید با روش سنگ زنی در توپ، میله و آسیاب، طلا را از سنگ معدن آزاد نمایید و سپس جیوه را به آسیاب اضافه نمایید. روش جداسازی طلا به نوع و ماهیت سنگ بستگی دارد در واقع نوع سنگ مشخص می کند که کدام روش مناسب است. اما در کل در حجم بالا روش سیانید برای استخراج طلا روش آسان و کم هزینه است. برای تبدیل صنعت طلا به صنعتی پایدار و کمضرر، باید استانداردهای بینالمللی را در این حوزه رعایت کرد.
به دلیل تعدد در نوع سنگ های حاضر روش های متفاوتی برای استخراج این عنصر ارزشمند وجود دارد. در این مقاله به بررسی انواع روش های استخراج طلا خواهیم پرداخت. محلول اسید را از طریق قیف فیلتر بوشنر بگذرانید تا ذرات قهوه ای طلا استخراج شود و محلول اسید باقیمانده را کنار بگذارید تا با آب و جوش شیرین خنثی شود. این کاربرد جوش شیرین در خنثی سازی اسید می تواند در ادامه فرآیند تصفیه طلا به شدت موثر باشد. ذرات قهوه ای را قبل از اینکه با آب لوله کشی بپوشانید و قبل از صاف کردن از صافی، آب باقیمانده را دور ریخته و چندین بار تکرار کنید، آن را داخل یک لیوان دیگر قرار دهید. مقدار کمی آکوا آمونیاک را روی ذرات طلا بریزید تا اسیدهای باقی مانده را خنثی کنید، آنچه اکنون دارید طلای تصفیه شده است.
در برخی موارد مقادیر اندکی از آن به همراه رسوبات مس و سرب دیده میشود. با وجود این مقدار کم، به عنوان «محصول جانبی» (by-product) در پالایش فلزاتی همچون مس و سرب بازیافت میشود. رگههای هیدروترمال همراه با کوارتز و پیریت و همچنین «رسوبات زردار» (Placer Deposit)، دو نوع متداول از رسوبات و شامل مقدار قابل توجهی طلا هستند. زمانی که این فلز از عمقهای زیاد به صورت محلول آبی به همراه دیگر مواد معدنی بالا آورده شود، رگههای اشباع از طلا تشکیل و بعدها تهنشین میشوند. به وسیله مواد شیمیایی همانند اسید نیتریک میتوانیم قطعات را اسید کاری کنیم تا در فرآیند تیزاب، کاری راحت داشته باشیم. این فرایند در مواردی مورد استفاده قرار می گیرد که زمین غلظت بالایی از طلا داشته و توسعه صنعتی آن ارزشمند باشد.
این کار از طریق روش های مکانیکی و دستی مانند لاوک شویی ( جدایش گرانشی ) ، آسیا کردن و ملقمه سازی انجام می شود . در این آموزش سعی کردیم عنصر طلا را معرفی و روشهای استخراج آن را بیان کنیم. با خصوصیات این عنصر آشنا شدیم و کاربردهای آن در گذشته و امروز را بیان کردیم. در پایان، سه روش اصلی در استخراج این فلز از سنگ معدن و واکنشهای آن نیز بررسی شدند. کیفیت و خواص ویژه این فلز سبب شده تا به یکی از اصلیترین مواد برای مبادله کالا و خدمات تبدیل شود.
این امر بهنوبه خود منجر بهکمبود آب، آلودگی هوا و انتشار گازهای گلخانهای میشود. علاوه بر پیامدهای زیست محیطی، استخراج طلا میتواند اثرات اجتماعی منفی نیز بههمراه داشته باشد. جوامع محلی اغلب در معرض آلایندهها و خطرات سلامتی مرتبط با معدنکاری قرار میگیرند. درگیریها بر سر زمین و منابع نیز میتواند منجر به تنش و خشونت شود. عملیات استخراج سنگ طلا به طور معمول به معنای پاکسازی گسترده جنگلها، تالابها و سایر زیستگاههای طبیعی برای ایجاد معادن و محلهای فرآوری است.
از ترکیب 3 به 1 هیدروکلریک به نیتریک می توان برای درست کردن تیزاب استفاده کرد.در حجم بالا استفاده از این روش مخصوصا در محیط بسته بسیار خورنده و آسیب زاست. می توانید از روش uw860 به جای تیزاب سلطانی برای استخراج طلا از سنگ استفاده کنید. روش سیانور نسبت به سایر روش ها کاربرد بیشتری در استخراج طلا از خاک دارد البته اگر نیاز به پیش فرآوری باشد قبل از استخراج پیش فرآوری روی سنگ طلا انجام می شود. پس از اطمینان از انحلال طلای خاک، محلول را فیلتر و از خاک طلا جدا می کنیم. سپس نیتریک اضافی تیزاب سلطانی را خنثی می کنیم و برای ته نشینی طلا از رسوب دهنده های طلا مانند متابی سولفیت سدیم یا سولفات آهن می توانید استفاده کنید. روش استخراج طلا به وسیله جیوه از نظر قرار گرفتن جیوه داخل بالمیل و خارج از بالمیل به دو روش داخلی و خارجی تقسیم می شود.
میزان لرزان از یک صفحه شیار دار، جریان آب و همچنین بخش مکانیکی رفت و برگشتی برای جابجایی صفحه تشکیل شده است. جریان فرآیند استخراج طلا در این روش طولانی است و سرعت استخراج آهسته است. بهترین روش برای تمیز کردن طلا استفاده از محلول آب و صابون و یک مسواک نرم است. آگاهی از روشهای غیر خانگی نگهداری ساعت و طلا، به شما کمک میکند که بهترین روش را برای تمیز کردن بعد از خرید طلا انتخاب کرده و درخشندگی زیورآلات خود را دو چندان کنید. همچنین، استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در فرآیندهای استخراج میتواند به طرز چشمگیری مصرف سوختهای فسیلی و گازهای گلخانهای را کاهش دهد. پنلهای خورشیدی یا توربینهای بادی، میتوانند انرژی مورد نیاز استخراج را به صورت پایدار تأمین کنند.
استخراج طلا از سنگ در خانه نیز با همین روش قابل انجام است، ولی ابتدا باید سنگ را با آسیاب یا هر روش دیگری پودر کرد. در روش استخراج طلا از سنگ با تیزاب سلطانی مشابه روش سیانور ابتدا سنگ کاملا پودر می شود و در ترکیب 3 به 1 اسید هیدروکلریک به اسید نیتریک قرار می گیرد. در صورت استفاده از حرارت سرعت واکنش بالا و سرعت انحلال بالا خواهد رفت. فرآیند استخراج طلا با سیانیداسیون روشی است که در آن طلا با استفاده از محلول سیانید به عنوان حلال، طلای موجود در سنگ معدن را در خود حل می کند، سپس طلا از محلول سیانید حاوی طلا بازیابی می شود. حفاری، فرآوری و حمل و نقل سنگ معدن مقادیر زیادی آب را به هدر میدهد و از سوختهای فسیلی برای تامین انرژی ماشین آلات و تجهیزات استفاده میکند.
در آفریقای جنوبی و کانادا به ترتیب 100 درصد و 70 درصد معادن به طریقه زیرزمینی ولی در آمریکا حدود 5/3 درصد به روش زیرزمینی و بقیه معادن به روش روباز استخراج میگردند. در بسیاری از موارد بویژه در برزیل، روش سیانوری را برای استحصال طلای بازماندی پیشنهاد کرده اند. ملقمه سازی بدین صورت انجام می شود که در آن یک دوغاب از کانه طلا دار خرد شده را بر روی ورقه های مسی جیوه- اندود عبور می دهند. عمل فوق با فرآیندهای مکانیکی و دستی مانند لاوک شویی (جدایش گرانشی)، آسیا کردن و ملقمه سازی انجام می شود. لذا نسبت باطلهبرداری به سنگ معدن استخراجی بعنوان عامل مقایسه هزینههای استخراج محسوب میشود. حضور این کانیها در معادن، اطلاعات ارزشمندی را به زمین شناسان و کاوشگران در مورد منشا، نحوه تشکیل و پراکندگی رگههای طلا ارائه میدهد.
فناوری سبز، دنیای جدیدی از نوآوریها را برای صنایع مختلف به ارمغان آورده. یکی از روشهای مؤثر در کاهش اثرات منفی استخراج طلا، استفاده از فناوریهای کمضرر و دوستدار محیط زیست است. بسیاری از معادن به جای استفاده از مواد شیمیایی خطرناک مانند سیانید و جیوه، به سمت فناوریهای زیستمحیطی حرکت کردهاند. برای مثال در فناوریهای بیولوژیکی جدید، از میکروارگانیسمها برای استخراج طلا استفاده میکنند. پس از آن، فرآیند جداسازی طلا اغلب با استفاده از روشهای تهنشینی، الکترولیز، خالصسازی با سیانید، یا ترکیبی از فلوتاسیون و گرانش انجام میشود. هر یک از این روشها ممکن است نیاز به استفاده از تانکهای عظیم شیمیایی، سلولهای فلوتاسیون، کورههای ذوب و تجهیزات تصفیه داشته باشند.
این روش نیز به دلیل انتشار بخارات سمی جیوه، برای سلامت انسان ها و محیط زیست خطرناک است. روشهای مرسوم برای استخراج طلا از خاک را در بخش اول معرفی کردیم و گفتیم که حدود ۸۰ درصد معادل جهان از روش سیانور برای استخراج طلا از معادن استفاده می کنند. روش سیانور به دلیل سادگی و آسان بودن همچنان مورد استفاده است اما سرعت پایین و سمی بودن آن مشکلاتی است که استفاده از آن را محدود می کند. علاوه بر اینها میزان مصرف بالای آن در خاکهای سولفیدی این مشکل را دو چندان می کند. البته مدل های قدیمی سرامیکی سی پی یوها بهترین نوع سی پی یو های قدیمی هستند. بهترین روش برای استخراج طلا از سی پی یو های سرامیکی استفاده از uw860 و تیزاب سلطانی است و برای همه نوع سی پی یو می توانید از پودر اکو گرین استفاده کنید.
در ادامه ی این مقاله از وبسایت آموزش طلا سازی آموزشگاه طلافنون قصد داریم به روش های استحصال طلا از خاک و سنگ معدنی طلا بپردازیم . استخراج طلا توسط انسان به هزاره سوم یا چهارم قبل از میلاد بر میگردد. در این مقاله، ۸ روش ساده استخراج طلا با مواد شیمیایی را معرفی کردیم. سپس به یکی از موضوعات داغ امروزه که استخراج طلا از قطعات کامپیوترهای فرسوده است، پرداختیم. قرارگرفتن در معرض جیوه، می تواند خطراتی را برای سلامتی به دنبال داشته باشد.
استفاده از روشهای استخراج پایدار در معادن طلا، اثرات منفی این فرآیند را به طور قابل توجهی کاهش میدهد. سیانید، یکی از مواد شیمیایی رایج در استخراج طلا، سمی و خطرناک است. بازیافت طلا از ضایعات الکترونیکی و جواهرات راه حلی مفید برای کاهش نیاز به استخراج سنگ طلای جدید و کاهش آثار زیست محیطی آن است. برخی از معادن از روشهای استخراج جایگزین مانند سیانیداسیون کمآلودگی یا استخراج زیستی استفاده میکنند که آثار مخرب کمتری بر محیط زیست دارند. شرکتهای معدنی میتوانند با ایجاد فرصتهای شغلی برای مردم محلی، به توسعه زیرساختها و حمایت از برنامههای آموزشی به جوامع محلی کمک کنند.
وجود عناصری که به طور معمول با طلا همراه هستند، مانند نقره، مس، آرسنیک و آنتیموان، میتواند نشان دهنده پتانسیل طلا باشد. روشهای مختلف ژئوفیزیکی مانند مغناطیس سنجی، گرانش سنجی و لرزه نگاری نیز میتوانند برای اکتشاف طلا استفاده شوند. پژوهشگران و زمین شناسان با کمک آنها به شناسایی ساختارهای زمین شناسی مرتبط با کانیسازی طلا میپردازند. برای معادن زیرزمینی از انواع دریلها، شاتکریترها برای استحکام بخشیدن به سوراخها و دیگر تجهیزات حفاری استفاده میشود. پس از استخراج خاکهای حاوی طلا، فرایند خردکردن و آسیابکردن آغاز میشود که در آن سنگشکنها و آسیابهای گلولهای نقش دارند.
بر اساس تشخیص دانشمندان، گیاه یونجه چند ساله گلدار، به دلیل داشتن طلای خالص در بافت گیاهیاش کشت شده است. اکنون محققان دانشگاه Sun Yat-sen در چین ویژگیهای نانوذرات طلا را در دو گونه گیاهی که در محیطهای طبیعی رشد میکنند شناسایی و بررسی کردهاند. در این روش ها از سرعت جریان آب و چگالی بالای طلا برای گیر انداختن ذرات طلا استفاده می شود و در نهایتا با خالص سازی و ذوب کردن به شمش طلا دست می یابند. بازیابی طلا از محلول های سیانیدی به دور روش کربن در پالپ CIP و کربن در محلول CIL انجام می شود. روش سیانیداسیون هیپ لیچینگ برای استخراج طلا از باطله های فلوتاسیون و لیچینگ انبوه سنگ های دارای طلا با عیار پایین استفاده می شود.
ما در این آموزش استخراج طلا به روش خانگی هر دو روش بازیابی طلا با استفاده از محلول Gx و سولفات آهن را به شما آموزش می دهیم. در این مقاله مراحل استخراج خانگی طلا از خاک را با استفاده از پودر uw 860 و محلول gx را معرفی می کنیم تا بتوانید در خانه البته زیر هود یا فضای آزاد شروع به استخراج طلا کنید. بله امکان استخراج طلا از سنگ با سرکه امکانپذیر است اما با وجود اسیدها و روشهای دیگر کار بیهوده ای به نظر می رسد و در واقع جنبه نمایشی دارد. یکی از روشهای قدیمی استخراج طلا استفاده از هیپوکلرات سدیم (وایتکس) و اسید هیروکلریک است. در این روش برای بالا بردن اکسیداسیون از هیپوکلرات سدیم و حفظ اسیدیه محلول از جوهر نم استفاده می شود.
در هنگام خرید حتماً توجه داشته باشید که سولفات آهن به رنگ زرد یا سفید تهیه نشود. سیانیداسیون یا شستشوی سیانید، از دهه ۱۹۷۰ در فناوری استخراج طلا با مواد شیمیایی نقش اصلی را ایفا میکند. این فرآیند در سال ۱۸۸۷ میلادی توسط شیمی دانان اسکاتلندی به نام های جان اس. زمانی که ذرات فلز با سطح جیوه تازه تماس میگیرند، خیس و حل می شوند و آلیاژی به نام آمالگام را تشکیل می دهند. این پدیده برای بازیابی و تغلیظ ذرات ریز طلا مورد بهره برداری قرار می گیرد.
با ریختن لایه ای از پودر بر روی این وسیله ذرات طلا در کف ظرف جمع خواهند شد. سپس ظرفی را که از تابه بزرگتر است با آب پر کرده و تابه را به درون آن ببرید. تابه را به آرامی تکان داده تا پودر های سنگی غوطه ور شده و در نهایت قطعات طلا در ظرف باقی بمانند. این ابزارها و مواد به شما کمک میکنند تا فرآیند استخراج طلا را به صورت کارآمد و ایمن انجام دهید. اگر قصد دارید این کار را در منزل انجام دهید، حتماً به راهنماییهای ایمنی و دستورالعملهای دقیق توجه کنید. مهم ترین عاملی که روش استخراج سنگ معدن طلا را تعیین می کند هزینه ی استخراج و بازیافت سنگ معدن می باشد .
از طریق دیگر عناصر و کانیهای موجود در یک محدوده به وجود طلا مشکوک میگردند. عموما مناطقی که کوارتز، مس، سرب گالن، پیریت، هماتیت و… داشتهباشد، مستعد وجود سنگ طلاست. خاک این محدوده را آزمایش میکنند و اگر میزان طلای آن از نظر اقتصادی بصرفه بود -بیشتر از ۱۰ ppm- استخراج آن آغاز میگردد. علاوه بر سیستمهای تهویه، کارگران معادن سنگ طلا باید از تجهیزات حفاظت فردی (PPE) مناسب مانند ماسک تنفسی نیز استفاده کنند. این تجهیزات به محافظت از آنها در برابر استنشاق گازها و ذرات مضر کمک میکند.
برای استخراج طلا از سنگ مس معمولا از فرآیند سیانید استفاده میشود. فرآیند سیانید که به عنوان فرآیند جنگل ماکارتور نیز شناخته میشود، به طور گسترده در استخراج طلا یا نقره از سنگ معدن و با حل کردن آنها در محلول رقیق سیانید پتاسیم یا سیانید سدیم استفاده میشود. استخراج طلا به فرآیندهای موردنیاز برای استخراج طلا از سنگ معدن اشاره دارد. سالانه حدود دو هزار تن طلا از معادن و ۳۰۰ تن دیگر از بازیافت به دست می آیند. استخراج طلا شامل فرآیندهای مکانیکی و همچنین روش های مرطوب یا شیمیایی میشود.
در این روش از یک مخروط مارپیچی برای جدا کردن طلا از سنگریزه ها استفاده می شود. سنگ معدنی طلای کوهزایی نوعی سنگ معدنی طلا است که در اثر تغییر شکل و دگرگونی سنگ های از پیش موجود مانند سنگ های رسوبی یا سنگ های آتشفشانی به وجود می آید. در روش شیمیایی ، خاک طلا را در تیزاب حل می شود تا طلا به فرم کلرید در بیاید . پس از حل شدن طلا در تیزاب باید محلول را فیلتر کنیم تا ناخالصی های خاک از محلول جدا شود . مثلا در زیر دو نمونه نتیجه آزمایش XRF که از دو سنگ مختلف گرفته شده است را مشاهده میکنید.
در معادن روباز، بیلهای مکانیکی عظیم، دامپ تراکها و خودروهای حمل و نقل سنگین برای برداشت، حمل و انتقال مواد معدنی به واحدهای پردازش ضروریاند. روش های استخراج طلا از سنگ طلا به نوع سنگ، عیار آن و عوامل دیگری مانند وجود سایر مواد معدنی مثل سولقور، آرسنیک، مس، آنتیموان و... بستگی دارد این عوامل می توانند در فرآیند فرآوری تاثیرگزار باشند در این مقاله برخی از رایج ترین روش های استخراج از سنگ را معرفی خواهیم کرد. سنگ معدن طلای کربن دار نوعی سنگ معدنی است که حاوی کربن آلی مانند گرافیت یا مواد قیر است که می تواند ذرات طلا را جذب کرده و بازیابی آنها را با روش های مرسوم دشوار کند. با ذوب شدن خاک، فلاکس و فلز جمع کننده، بسیاری از مواد مزاحم از بین می روند و فلزات مزاحم نیز اکسید شده و به سرباره انتقال می یابند. پس از ذوب شدن همه مواد، مذاب نقره یا مس که طلا را در خود جذب کرده است، در قالب ریخته شده تا به شکل یک شمش کوچک (یا قرص) سرد شود.
ترکیب سرکه و نمک تولید جوهر نمک میکند و در واقع سرکه و نمک میتوتاند جایگزین جوهر نمک است . بنابراین به جای استخراج طلا با سرکه بهتر است از خود اسید هیدروکلریک به همراه یک اکسید کننده مانند اسید نیتریک یا آب اکسیژنه استفاده کنید. در این روش بازیابی طلا، کربن فعال پس از فیلتر کردن خاک به محلول سیانیدی در مخزن جداگانه ای اضافه می شود. از قرن 20 معدنکاری طلا با معرفی روش سیانور به عنوان روش جدید استخراج طلا رنگ دیگری بخود گرفت. با وجود سمی بودن سیانور این روش به سرعت به عنوان روش شماره یک در 80 درصد معادن استفاده شد.
همه این موارد، آلودگی هوا و انتشار گازهای گلخانهای را به همراه دارند. این آلودگی نهتنها به کیفیت هوا را کاهش میدهد؛ بلکه به گرمایش جهانی نیز دامن میزند. دیاکسیدکربن و دیگر گازهای گلخانهای تولید شده در نتیجه سوختن سوختهای فسیلی، وارد جو زمین میشوند. برای جلوگیری از ریزش معدن، معدن سنگ طلا باید از روشهای مختلفی برای تثبیت دیوارههای معدن در حین استخراج استفاده کنند. این روشها ممکن است شامل استفاده از تیرهای حمال، مشهای فلزی و بتن باشد.
معدنکاران با استفاده از روشهای مختلف از جمله حفاری، انفجار و تونلکنی، سنگ معدن حاوی طلا را استخراج میکنند. در کارخانه، سنگ معدن طلا طی فرآیندی به نام خردایش و آسیاب به قطعات ریز تبدیل میشود. فرآوری این نوع سنگ طلا، شامل خرد کردن سنگ معدن به دانه بندی ریز است که سپس با آب مخلوط می شود تا دوغاب تشکیل شود. سپس دوغاب از روی مجموعه ای از دستگاه های جداسازی گرانشی مانند دریچه ها، جیگ ها یا میزهای لرزان عبور داده می شود که ذرات طلا را با بهره برداری از چگالی های مختلف آنها کنسانتره می کنند. روش سیانید یک روش خطرناک و صنعتی است که بیشتر در کارخانه ها معادن طلا استفاده می شود .
جوامع محلی ممکن است هویت و سنتهای خود را در اثر ورود فرهنگهای جدید و غلبه ارزشهای مادیگرایانه از دست بدهند. همچنین، افزایش ناگهانی ثروت در اثر فعالیتهای معدنی، میتواند به معضلات اجتماعی مانند جرم، فقر و اعتیاد دامن بزند. معدن طلا میتواند موتور محرکه رونق اقتصادی در جوامع محلی باشد. با ورود سرمایه گذاریهای کلان به بخش معدن، فرصتهای شغلی متعددی در بخشهای مختلف اعم از استخراج، فرآوری، حمل و نقل و خدمات ایجاد میشود. این امر به افزایش درآمد و بهبود وضعیت معیشتی افراد ساکن در منطقه میانجامد. علاوه بر مشاغل مستقیم در معدن، فعالیتهای جانبی و مشاغل غیرمستقیم نیز رونق میگیرند.
استخر چمران بندرعباس